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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
10/12/2015 |
Data da última atualização: |
09/09/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SILVA, J. K.; CAZARIN, C. B. B.; CORREA, L. C.; BATISTA, A. G.; FURLAN, C. P. B; BIASOTO, A. C. T.; PEREIRA, G. E.; CAMARGO, A. C. de; MARÓSTICA JUNIOR, M. R. |
Afiliação: |
JULIANA KELLY DA SILVA, UNICAMP; CINTHIA BAÚ BETIM CAZARIN, UNICAMP; LUIZ CLAUDIO CORREA, CPATSA; ÂNGELA GIOVANA BATISTA, UNICAMP; CIBELE PRISCILA BUSCH FURLAN; ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV; ADRIANO COSTA DE CAMARGO, ESALQ; MÁRIO ROBERTO MARÓSTICA JUNIOR, UNICAMP. |
Título: |
Bioactive compounds of juices from two Brazilian grape cultivars. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of the Science of Food and Agriculture, v. 96, n. 6, p. 1990-1996, 2016. |
DOI: |
10.1002/jsfa.7309 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
BACKGROUND: Grape juice consumption may prevent several chronic diseases owing to the presence of phenolic compounds, which have an important role in the reduction of oxidative stress. This study investigated the polyphenol content and antioxidant activities of grape juices from two cultivars: BRS-Cora and Isabella. Total polyphenol content (TPC), anthocyanins, antioxidant capacity (oxygenradical absorbance capacity, ferric reducing antioxidantpower and1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl), and phenolic profile (high-performance liquid chromatography with diode array and fluorescence detection ? HPLC-DAD-FLD) were determined. RESULTS: BRS-Cora grape juice showed higher concentrations of total polyphenols and anthocyanins, as well as higher antioxidant potential, than those of Isabella grape juice. A significant positive correlation was found in TPC or anthocyanin contents when correlated with the remaining antioxidant assays. In addition, HPLC-DAD-FLD showed a higher total phenolic content in BRS-Cora grape juice compared to Isabella. CONCLUSION: The present results showBRS-Cora as a promising cultivar for grape juice production with an improved functional potential. Keywords: Isabella grape; BRS-Cora grape; grape juice; polyphenols; antioxidant potential; bioactive compounds |
Palavras-Chave: |
Antioxidant potential; BRS-Cora; Compostos bioativos; Polifenóis; Potencial antioxidante; Suco de uva; Variedade Isabella. |
Thesagro: |
Uva. |
Thesaurus Nal: |
Bioactive Compounds; Grape juice; Polyphenols. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1031428/1/Bioactive-compounds-of-juices-from-two-Brazilian-grape-cultivars-2016.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/152698/1/Silva-et-al-2016-Journal-of-the-Science-of-Food-and-Agriculture.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
01/11/2000 |
Data da última atualização: |
10/02/2015 |
Autoria: |
GRAÇA, L. R. |
Afiliação: |
Pesquisador da EMBRAPA-CNPF. |
Título: |
Idade ótima de abate em bracatingal tradicional. |
Ano de publicação: |
1987 |
Fonte/Imprenta: |
Boletim de Pesquisa Florestal, Curitiba, n. 15, p. 55-60, dez. 1987. |
ISSN: |
0101-1057 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Através de parâmetros de receita, custos e produtividade de produtores de bracatinga cultivada pelo sistema tradicional, na região de Colombo-PR, determinou- se a idade ótima econômica de abate dessa espécie. A metodologia utilizada foi do Valor Líquido Presente, que inclui todos os custos de produção de bracatinga, inclusive o custo de oportunidade da terra. A idade ótima econômica calculada foi a de sete anos. Esse resultado corrobora a intuição econômica dos produtores de bracatinga |
Palavras-Chave: |
Financial maturity; Maturidade financeira; Parana. |
Thesagro: |
Análise Econômica; Bracatinga; Mimosa Scabrella. |
Thesaurus NAL: |
economic analysis. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CNPF-2009-09/15509/1/graca.pdf
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Marc: |
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Embrapa Florestas (CNPF) |
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